Min Müsli
Har gjort en egen müsliblandning som är precis så knaprigt tuggig och god som jag vill ha.
Jag blandar:
2 1/2 dl helt bovete
2 dl pumpafrön
2 dl solrosfrön
2 dl linfrön
2 dl kokosflingor
2 dl grovt hackade hasselnötter
4 msk hett vatten
4 msk rapsolja/solrosolja
4 msk honung
1 1/2 - 2 dl torkade blåbär
1 1/2 - 2 dl torkade gojibär
1 1/2 - 2 dl torkade tranbär
( alternera med klippta torkade fikon, mullbär, aprikoser)
1) Lägg de torra ingredienserna, dvs frön, bovete och nötter på en långpanna,
med bovete och kokos i mitten, för att de inte ska bli för hårt rostade
2) Ringla över blandningen av vatten, olja och honung och blanda om försiktigt så att allt blir fuktat
3) Rosta i ugnen i 150-175 grader ca 20 minuter och blanda om några gånger.
Sänk temperaturen och ställ en plåt över och låt stå ytterligare 10-30 minuter
tills det blivit ordentligt rostat. Rör om då och då.
4) Blanda i frukter och bär
5) Häll på burk då det torkat något