klenalena.blogg.se

Jag är en kvinna som helt klart levt mer än halva mitt liv - statistiskt sett. Det är så det ser ut våren 2013 när jag startar denna blogg. Spännande nog har jag kvar en underbart lång och osannolik framtid som jag förväntansfullt ser fram emot. Exakt hälften av min stund på jorden har jag haft förmånen att vara gift med samme man, och vi är flerbarnsföräldrar. Barnen är en oförtjänt gåva som fyller oss med tacksamhet och förundran. Här vill jag dela med mig av erfarenheter, tankar och tips som jag önskar ska berika och locka fram glädje och eftertanke hos dig som läser.

Bottenlöst BekräftelseBehov

Publicerad 2014-03-16 22:04:00 i Längtan,

 Människans behov av bekräftelse är bottenlöst. Att bli sedd och uppmärksammad för att man är den man är, det är ett grundläggande behov. I vår kultur tippar det oftast över till att söka bekräftelse för det man gör, det man presterar.
 I radions P1 i lördags 15/3 uppmärksammades en tendens i programmet "Spanarna". Och det är att vi alltmer avhänder oss möjligheten att ta ställning i olika frågor. Vi överlåter ställningtagandet till en jury. Det spelar ingen roll om det handlar om mat, trädgård, inredning eller mode så låter flertalet sig påverkas av vad offentliga "förstå-sig-på:are" avgör är det godaste eller vackraste. 
 Vad har då detta med bekräftelsebehov att göra?
 Jo, i sociala medier blir det uppenbart att den som lyckas få ihop flest "gilla", är den som vinner. Eller den som gör något som flest "delar". Detta blir den nya formen av jury, åt vars tyckande man utlämnar sig.
 
 Vad är detta om inte ett rop om att bli sedd och uppmärksammad?
 Är jag "gillad" och "delad" så finns jag - om inte...
 
 Det finns bara en som kan ge mättnad åt vårt omättliga behov av att bli sedda och bekräftade. Och det är Han som har skapat oss och designat oss. 
 Det finns nedlagt i oss en längtan som enbart kan stillas i mötet med honom.
 
 Nöj dig inte med mindre än att du finner.
 
(bild från sidan "PTJerry", efter Michelangelos målning i Sixtinska kapellet)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

hittarecept.se