klenalena.blogg.se

Jag är en kvinna som helt klart levt mer än halva mitt liv - statistiskt sett. Det är så det ser ut våren 2013 när jag startar denna blogg. Spännande nog har jag kvar en underbart lång och osannolik framtid som jag förväntansfullt ser fram emot. Exakt hälften av min stund på jorden har jag haft förmånen att vara gift med samme man, och vi är flerbarnsföräldrar. Barnen är en oförtjänt gåva som fyller oss med tacksamhet och förundran. Här vill jag dela med mig av erfarenheter, tankar och tips som jag önskar ska berika och locka fram glädje och eftertanke hos dig som läser.

Förvalta - förfoga - förneka

Publicerad 2014-02-15 19:31:00 i Livet,

 Jag är övertygad om att livet är en gåva vi fått att förvalta.
 Ett pärlband av dagar som ges oss. Dagar att ta emot. Dagar och stunder att glädjas över och njuta av. Dagar innehållande erfarenheter att förhålla sig till. Dagar och händelser att formas av. 
 
 Det finns en upphovsman.
 
 Mycket som är underbart, ofattbart och osannolikt kan vi människor göra, men tända liv kan vi inte. Även vid kloning behövs det en levande cell. 
 
 Märkligt är det därför att uppfattningen att vi förfogar över livet, ja att vi äger vårt liv, och får göra precis vad vi vill med det, vinner mark.
 Ännu värre är hållningen att man får göra hur man vill med andras liv. Det är den uppfattningen som föder våld, utnyttjande och slaveri.
 Ansvarighet är ett av människans adelsmärken. Till skillnad från andra levande varelser har vi förmågan att ta ansvar. Därför kan vi också avkrävas ansvar. Ansvar för vad vi gjort med vårt liv och med våra relationer.
 
 Föräldraansvar är något odiskutabelt genom alla tider och i alla kulturer.
 
 
 Därför är det oerhört sorgligt, oroväckande och alldeles förfärligt att en tvillingpappa avsäger sig faderskapet för ett av barnen. Han påstår sig endast ha samtyckt till ett barn. Paret fick tvillingar efter att ha fått hjälp utomlands att plantera in embryon. (Aftonbladet 20140213)
 
 
 
 
 Någonstans har det gått alldeles väldigt fel i människans uppfattning om livet som någonting att förfoga över med självbestämmanderätt och utan ansvarighet, frikoppkad från Livets upphov och Skapare.
 
 
 
 
 
 

Amaryllis

Publicerad 2014-02-04 22:02:00 i Blommor,

  Vill dela med mig av glädjen över den absolut mest osannolika och sagolika amaryllis jag nånsin haft. Den har 4 stänglar, varav 3 blommar samtidigt. Skapelsens under!
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

hittarecept.se