klenalena.blogg.se

Jag är en kvinna som helt klart levt mer än halva mitt liv - statistiskt sett. Det är så det ser ut våren 2013 när jag startar denna blogg. Spännande nog har jag kvar en underbart lång och osannolik framtid som jag förväntansfullt ser fram emot. Exakt hälften av min stund på jorden har jag haft förmånen att vara gift med samme man, och vi är flerbarnsföräldrar. Barnen är en oförtjänt gåva som fyller oss med tacksamhet och förundran. Här vill jag dela med mig av erfarenheter, tankar och tips som jag önskar ska berika och locka fram glädje och eftertanke hos dig som läser.

Stjäla - skövla - skjuta

Publicerad 2014-05-29 23:45:59 i Kyrka och tro,

Att stjäla någons arbetsglädje och yrkesstolthet är väldigt enkelt.
Att skövla det som är friskt och självständigt och vågar gå emot en maktelit med diktatoriska metoder - det var heller inte så svårt.
Att skjuta i sank tiliten till och förtroendet för själavårdssituationer, det går att göra på någon timme.
 
Allt detta lyckades Uppdrag Granskning med då reportern fejkade ett själavårdssamtal med några präster för att sätta dit dem som inte rättar in sig i ledet och lyder människor mer än Gud.
 
 Och i en kyrkoorganisation utan verkliga ledare kan nu dessa, som bekänt Guds makt att hela och förändra, malas sönder och samman - långsamt och plågsamt i ständigt återkommande attacker av media och högröstade tyckare.
 

Leva Livet Längre

Publicerad 2014-05-19 06:58:00 i Livet och framtiden,

 Enligt en amerikansk undersökning lever man längre om man har ett mål för sitt liv jämfört med dem som tappat livsgnistan. Personerna i undersökningsgruppen hade att förhålla sig till fyra påståenden t ex "En del månniskor vandrar genom livet utan mål, men jag är inte en av dem" eller "Ibland känner jag att jag gjort allt som finns att göra i livet."
 
 
 Fjorton år senare hade flera av dem som uttryckte uppgivenhet avlidit än bland dem med mål och mening i sina liv.
 
 Föga förvånande - och det finns mer att upptäcka:
Jesus säger "Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig ska leva om han än dör".
 
 
Det finns ett liv bortom det liv vi lever här och nu och en framtid som är ljus och ändlös.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

hittarecept.se